katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pulpety z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pulpety można przygotować na wiele różnych sposobów i podawać z różnymi dodatkami.Jeden z nich to pulpety z pieczarkowym farszem.

Pulpety z pieczarkami

Składniki:

Pulpety z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z pieczarkami
Pieczarki obieramy i drobno kroimy , odparowujemy na patelni .Przesmażamy na maśle, studzimy i dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku. Do mięsa dodajemy bułkę tartą, mannę i drobno pokrojoną cebulę. Można dodać też 3-4 łyżki wody. Doprawiamy do smaku i zarabiamy mięsną masę. Dzielimy masę na części, rozpłaszczamy je i na każdej kładziemy farsz pieczarkowy. Zawijamy w kuleczki. Obtaczamy w mące i wkładamy na wrzący bulion albo rosół. Gotujemy na wolnym ogniu ok 10 min. Z wywaru po gotujących się pulpetach można przygotować sos.