Makłowicz

Makłowicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

Pulpety z wątróbki cielęcej 1

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Oczyszczoną wątrobę zemleć, dodać jajo, tartą bulkę, sól, pieprz, stopione masło, natkę...

Pulpety z wątróbki cielęcej 1

Składniki:

Pulpety z wątróbki cielęcej 1

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z wątróbki cielęcej 1
Oczyszczoną wątrobę zemleć, dodać jajo, tartą bulkę, sól, pieprz, stopione masło, natkę. Starannie wyrobić (gdyby masa była za rzadka, dodać jeszcze trochę tartej bulki). Zwilżając często dłonie, uformować małe kuleczki, włożyć je do osolonego wrzątku i ugotować. Podawać z rosołem lub flakami. Pulpeciki można też obtoczyć w tartej bułce, usmażyć na rumiano na oleju i podawać jako zimną lub gorącą przystawkę.