WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1448]

Pulpety ze schabu w sosie pomidorowo - śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne pulpeciki ze schabu wieprzowego obsmażone na patelni a następnie uduszone w sosie pomidorowo - śmietanowym z warzywami.

Pulpety ze schabu w sosie pomidorowo - śmietanowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety ze schabu w sosie pomidorowo - śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Pulpety ze schabu w sosie pomidorowo - śmietanowym

ETAP 1:

Marchewki i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce lub pokroić w kosteczkę i wrzucić do garnka. Dodać posiekanego pora. Jedną cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju i dodać do garnka. Wlać ok. 3/4l wody i wrzucić przyprawy: listek, ziele, sól, pieprz. Ugotować do miękkości i zblendować.

Mięso zmielić razem 0,5 cebuli w maszynce do mięsa. Dodać jajko, majonez, bułkę tartą, sól, pieprz i majeranek i wymieszać na jednolitą masę.

Z masy uformować pulpety i opanierować je w mące. Obsmażyć na oleju i wrzucić do sosu. Dodać koncentrat pomidorowy i paprykę w proszku i dusić ok. 15-20 minut.

Dodać na koniec śmietankę i dusić jeszcze kilka minut. W razie potrzeby doprawić na koniec.

Pulpety ze schabu w sosie pomidorowo - śmietanowym
Pulpety uduszone w sosie pomidorowo - śmietanowym
Pulpety ze schabu w sosie pomidorowo - śmietanowym
Słodka śmietanka w trakcie dolewania do sosu i pulpetów
Pulpety ze schabu w sosie pomidorowo - śmietanowym
koncentrat pomidorowy w trakcie dodawania do sosu
Pulpety ze schabu w sosie pomidorowo - śmietanowym
Uformowane pulpety opanierowane w mące pszennej