Sposób przygotowania:
Pumpkin pie ze skórką pomarańczową
Składniki ciasta zagnieść na gładkie ciasto, nie wyrabiając go długo. Zafoliować i włożyć do lodówki na ok. godzinę. Dynię po oczyszczeniu i ewentualnemu obraniu pokroić w kostkę, wrzucić do garnka i zalać mlekiem. Dosypać cukier i cukier waniliowy i gotować do miękkości, na koniec dodać budyń i gotować chwilę. Całość zmiksować blenderem, wymieszać ze skórką pomarańczową. Ciasto rozwałkować i ułożyć w wysmarowanej/wyłożonej papierem tortownicy/formie do tarty o śr. 24cm. Podpiec je przez ok. 15 min. w 180st. C. Następnie wylać płynną masę dyniową i piec ponownie, aż masa będzie ścięta, ale elastyczna. Trwa to ok. 50 min., zależy od piekarnika.
kołczu
Triss
Dziękuje. ;) Jeśli chodzi o smak to można uznać, że jest to tarta buDYNIOWA. ;P Smak waniliowy jest dość wyczuwalny i nieźle się łączy z dynią.