Wikkka

Wikkka

Kucharz
[Przepisów: 19]

Pure'e selerowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Lepsze od zwykłego puree ziemniaczanego.

Pure'e selerowe

Składniki:

Pure'e selerowe

 

  • 2 duże ziemniaki
  • ok 400g selera
  • 150 ml mleka 1,5 % lub 2% tłuszczu
  • 60 gr masła
  • szczypta gałki muszkatałowej
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pure'e selerowe
Ziemniaki i seler obieramy i kroimy w kostkę.Wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy ok 15 min,aż będą miękkie.Dobrze odcedzamy i dodajemy mleko,masło i gałkę muszkatałową i dobrze mieszamy.Następnie ubijamy wszystko na jednolitą gładką masę,doprawiamy i gotowe.

Tagi:

seler puree