ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 240]

Puree z batata i ziemniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Puree z ziemniaków i batata ma ciekawy wygląd i smak, dostarczy organizmowi witamin. I będzie się pięknie prezentować na talerzu.

Puree z batata i ziemniaków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Puree z batata i ziemniaków

 

Sposób przygotowania:

Puree z batata i ziemniaków
Kilogram ziemniaków umyć i obrać z łupin, dużego batata obrać ze skórki. Wszystko włożyć do wody ze solą i gotować do miękkości.

Po ugotowaniu dodać łyżkę masła albo margaryny palmy. Ubić tłuczkiem do ziemniaków do uzyskania jednolitej konsystencji i doprawić do smaku solą oraz czarnym mielonym pieprzem.



Podawać do dań mięsnych jak i rybnych.
Puree z batata i ziemniaków
Obieramy ziemniaki i dużego batata z łupinek.
Puree z batata i ziemniaków
Ziemniaki i batata wkładamy do wrzątku i solimy.
Puree z batata i ziemniaków
Po ugotowaniu ubijamy tłuczkiem do ziemniaków.
Puree z batata i ziemniaków
Dodajemy łyżkę masła albo palmy i doprawiamy do smaku solą.