Sposób przygotowania:
Puree z batata i ziemniaków
Kilogram ziemniaków umyć i obrać z łupin, dużego batata obrać ze skórki. Wszystko włożyć do wody ze solą i gotować do miękkości.
Po ugotowaniu dodać łyżkę masła albo margaryny palmy. Ubić tłuczkiem do ziemniaków do uzyskania jednolitej konsystencji i doprawić do smaku solą oraz czarnym mielonym pieprzem.
Podawać do dań mięsnych jak i rybnych.
Po ugotowaniu dodać łyżkę masła albo margaryny palmy. Ubić tłuczkiem do ziemniaków do uzyskania jednolitej konsystencji i doprawić do smaku solą oraz czarnym mielonym pieprzem.
Podawać do dań mięsnych jak i rybnych.
![Puree z batata i ziemniaków Puree z batata i ziemniaków](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/puree-z-batata-i-ziemniakow-418718.jpg)
![Puree z batata i ziemniaków Puree z batata i ziemniaków](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/puree-z-batata-i-ziemniakow-418720.jpg)
![Puree z batata i ziemniaków Puree z batata i ziemniaków](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/puree-z-batata-i-ziemniakow-418722.jpg)
![Puree z batata i ziemniaków Puree z batata i ziemniaków](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/puree-z-batata-i-ziemniakow-418723.jpg)