Sposób przygotowania:
Wątróbka na puree z pietruszki i batata
Obrać i umyć batata i pietruszkę. Pokroić na kawałki i ugotować w lekko osolonej wodzie. W czasie kiedy warzywa się gotują usiekać w piórka cebulę i zeszklić cebulę. Odcedzić miękkie warzywa i utłuc na puree. Doprawić pieprzem mielonym. Wymieszać z natką pietruszki. Wątróbki osuszyć. Posolić i posypać pieprzem .Oprószyć mąką. Na patelnię dodać masło i po rozgrzaniu włożyć wątróbki. Usmażyć na rumiano. Skropić ouzo i na dużym gazie odparować alkohol. Uformować z puree porcje. Obkładać cebulką . Podać z wątróbkami. Polać utworzonym na patelni sosem. * Dodanie ouzo nadaje wątróbce i powstałemu sosowi lekko anyżkowy smak co doskonale współgra ze słodyczą batata i pietruszki.