iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Puree z nutką czosnku i grana padano

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Puree ziemniaczane z grana padano

Puree z nutką czosnku i grana padano

Składniki:

Puree z nutką czosnku i grana padano

 

 

Sposób przygotowania:

Puree z nutką czosnku i grana padano
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i chwilę odparowujemy. Dodajemy masło i dusimy na jednolita masę. Zostawiamy chwilę aby odparowały i dolewamy śmietanę. Jeszcze raz dobrze mieszamy i dusimy. Następnie dodajemy starty ser i starty na tarce malutkie oczka czosnek. Uwaga aby czosnek nie był na pierwszym planie. Jeżeli trzeba solimy jeszcze do smaku. Dobrze mieszamy. Podajemy.