Sposób przygotowania:
Puszek bez pieczenia z wiśniamiETAP 1:
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wystudzić. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć folią. Na dnie ułożyć biszkopty. Kawę wymieszać z cukrem i wrzątkiem. Nasączyć biszkopty.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym i śmietan fixem. Śmietanę śnieżkę ubić na sztywno z zimnym mlekiem. Połączyć ze śmietaną i serkami waniliowymi. Wymieszać z wystudzoną żelatyną. Masę wyłożyć na biszkopty.
Na wierzchu poutykać w masę wydrylowane i odsączone z soku wiśnie. Czekoladę mleczną i gorzką zetrzeć na wiórki i posypać wierzch ciasta.
Ciasto schłodzić minimum kilka godzin w lodówce. Wyjąć z formy i pokroić na kawałki.
ciasteczka
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2