Sposób przygotowania:
Puszysta i expresowa babka majonezowa
Do miski wsypać pół szklanki mąki pszennej i pół szklanki mąki ziemniaczanej. Dodać proszek do pieczenia oraz cukier zwykły i cytrynowy i zamieszać.Następnie wbić 4 jajka oraz dodać odmierzoną ilość majonezu. Miksować przez 3 minuty aż masa będzie jednolita i dobrze napuszona.Ciasto przelać do formy na babkę. Może to być zwykła forma, wtedy należy ją wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Piec około 50 minut w 160 stopniach.Ostudzić, wyjąć z formy i odwrócić. Można polać lukrem lub polewą.
*do wypieków zawsze używam szklanki żaroodpornej o poj 250ml, a forma ma średnicę 24cm
*do wypieków zawsze używam szklanki żaroodpornej o poj 250ml, a forma ma średnicę 24cm
ami91
Alex_M
nie wiem czy mogę tutaj wkleić linka, ja mam na wszelki wypadek opakowanie takiego schowane ;)
http://www.glutenfrei-supermarkt.de/Ruf+Zitronen+Zucker.htm?utm_source=&utm_medium=price&utm_campaign=7133&ref=shopwahl
kupuję go w Niemczech. można oczywiście dać skórkę cytrynową, ale ja akurat cytryn w domu nie mialam :)
zbysiowa
Alex_M
do wypieków zawsze używam szklanki żaroodpornej o poj 250ml, a forma ma średnicę 24cm :)
zbysiowa
Dziękuję:)Pozwolę sobie na wklejenie tych informacji pod przepisem:)
Alex_M
oczywiście :) dziękuję :)