Sposób przygotowania:
Puszysta kraina czekolady
Biszkopt przekrój na pół. Nasącz alkoholem.
Wodę, czekoladę połamaną na cząstki, alkohol i cukier zagotuj w garnku do rozpuszczenia się składników często mieszając. Przestudzić. Białka ubij na sztywno z szczyptą soli. Kremówkę ubij na sztywno. Do masy czekoladowej dodawaj stopniowo, stale miksując po 1 żółtku. Dodaj po tego białka ubite na sztywno i wymieszaj. Na koniec delikatnie wymieszaj z kremówką. Schłódź w lodówce. Przełóż biszkopt kremem czekoladowym i przykryj drugą połową biszkoptu. Polej polewą czekoladową i schłódż dobrze.
Smacznego!;)
Wodę, czekoladę połamaną na cząstki, alkohol i cukier zagotuj w garnku do rozpuszczenia się składników często mieszając. Przestudzić. Białka ubij na sztywno z szczyptą soli. Kremówkę ubij na sztywno. Do masy czekoladowej dodawaj stopniowo, stale miksując po 1 żółtku. Dodaj po tego białka ubite na sztywno i wymieszaj. Na koniec delikatnie wymieszaj z kremówką. Schłódź w lodówce. Przełóż biszkopt kremem czekoladowym i przykryj drugą połową biszkoptu. Polej polewą czekoladową i schłódż dobrze.
Smacznego!;)