Puszysta krówka z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Połączenie kruchego ciasta, masy krówkowej, śmietankowej pianki i ryżu tworzą razem wyśmienite ciasto na weekend i nie tylko.

Puszysta krówka z ryżem

Składniki:

Puszysta krówka z ryżem

 

Sposób przygotowania:

Puszysta krówka z ryżem
Z margaryny, mąki, cukru pudru i kardamonu zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciastem wylepić dno tortownicy o średnicy 21 cm. Piec 15 minut w temperaturze 200 stopni C. Ostudzić. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno, po czym dodać stopniowo ostudzoną żelatynę. Na wystudzone ciasto wyłożyć połowę masy krówkowej, następnie ubitą śmietanę z żelatyną i na koniec ryż wymieszany z pozostałą masą krówkową.

Tagi:

ryż