Sposób przygotowania:
Boża krówka
CIASTO
Mąka, miód, jajka, masło, 1 cukier waniliowy, soda, cukier 1/2 szkl.
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części i upiec osobno.
Piec w 190 stop. do zrumienienia ciasta.
KREM
Śmietana, cukier waniliowy, cukier puder, śmietan fix, galaretka cytrynowa.
Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. gotowanej wody, i odstawić do wystygnięcia.
Ubić śmietanę, w trakcie ubijania dodać cukier puder, cukier waniliowy, śmietan fix.
Na koniec wlać wystudzoną galaretkę i dobrze ubić.
Gęsty kremem przełożyć placek.
POLEWA
Mleko wlać do rondelka, włożyć krówki i na wolnym ogniu doprowadzić do rozpuszczenia krówek, ciągle mieszając.
Zimną polewą krówkową polać wierzch ciasta i posypać orzechami.
Mąka, miód, jajka, masło, 1 cukier waniliowy, soda, cukier 1/2 szkl.
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części i upiec osobno.
Piec w 190 stop. do zrumienienia ciasta.
KREM
Śmietana, cukier waniliowy, cukier puder, śmietan fix, galaretka cytrynowa.
Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. gotowanej wody, i odstawić do wystygnięcia.
Ubić śmietanę, w trakcie ubijania dodać cukier puder, cukier waniliowy, śmietan fix.
Na koniec wlać wystudzoną galaretkę i dobrze ubić.
Gęsty kremem przełożyć placek.
POLEWA
Mleko wlać do rondelka, włożyć krówki i na wolnym ogniu doprowadzić do rozpuszczenia krówek, ciągle mieszając.
Zimną polewą krówkową polać wierzch ciasta i posypać orzechami.
msewka
luna
yola
Natala1210
ulka22
Danusia19671