Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Puszyste babeczki na kremówce

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne i lekkie jak chmurka muffinki

Puszyste babeczki na kremówce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Puszyste babeczki na kremówce

 

  • 1,5 szklanki śmietany 30%
  • 3 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
  • 2 szklanki mąki
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki soli

 

Sposób przygotowania:

Puszyste babeczki na kremówce
Śmietankę mocno schłodzoną przelać do miski i ubić na sztywno. Wsypać cukier i wrzucić całe jajka. Zmiksować. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem i solą. Zmiksować na mniejszych obrotach do połączenia w jednolitą masę. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Nałożyć po czubatej łyżce masy (wyszło mi 12 babeczek). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec około 20 minut. Wyjąć. Po 3 minutach wyjąć z formy i wystudzić na kratce. Gdy przestygną posypać cukrem pudrem i podawać
Puszyste babeczki na kremówce
Śmietankę mocno schłodzoną przelać do miski i ubić na sztywno. Wsypać cukier i wrzucić całe jajka. Zmiksować.
Puszyste babeczki na kremówce
Wsypać mąkę przesianą z proszkiem i solą. Zmiksować na mniejszych obrotach do połączenia w jednolitą masę.
Puszyste babeczki na kremówce
Etap Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Nałożyć po czubatej łyżce masy (wyszło mi 12 babeczek).
Puszyste babeczki na kremówce
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec około 20 minut. Wyjąć. Po 3 minutach wyjąć z formy i wystudzić na kratce.

Tagi:

jajko jajka