ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Puszyste bułeczki pszenne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Nie ma to jak pyszne domowe bułeczki

Puszyste bułeczki pszenne

Składniki:

Puszyste bułeczki pszenne

 

 

Sposób przygotowania:

Puszyste bułeczki pszenne
W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże i cukier. Dodajemy roztrzepane jajka i rozpuszczone przestudzone masło. Mąkę mieszamy z solą i wlewamy płynne składniki. Zagniatamy ciasto przez 5 minut. Przykrywamy ręczniczkiem i odkładamy w ciepłe miejsce na godzinę. Po tym czasie ciasto dzielimy na 8 kawałków, formujemy kulki, układamy na blasze i przykrywamy. Odstawiamy na 20 minut. wstawiamy blachę do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy około 20 minut.