malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Puszyste mielone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Takie kotleciki możemy odsączyć na papierowych ręcznikach z nadmiaru tłuszczu. A następnie podawać z ulubionymi dipami.

Puszyste mielone

Składniki:

Puszyste mielone

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego,
  • 1 kajzerka,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki posiekanego kopru,
  • 1 papryka czerwona,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól,
  • pieprz,
  • łyżka majeranku,
  • 1/2 szklanki bułki tartej,
  • 2 łyżeczki sody.

Sposób przygotowania:

Puszyste mielone
Mięso wyrabiamy z solą, pieprzem, majerankiem, koprem, startą cebulą, posiekanym czosnkiem, sodą, posiekaną papryką, odstawiamy. Kajzerkę moczymy w mleku i dokładnie odciskamy, dodajemy do mięsa, wbijamy jajka, wyrabiamy masę, formujemy kotleciki obtaczamy w bułce tartej, i smażymy na złoto na gorącym oleju .