Sposób przygotowania:
klopsiki mielone z cukinią i marchwią
Mięsko mielone wkładam do sporej miski. W tym czasie bułkę zamaczam całą w mleku i czekam aż to mleko wchłonie. Marchew obieram, myję i ścieram na tarce na grubych oczkach. Cukinię również myję, obieram, ścieram na tarce - środek lekko wydłubuję. Warzywka dodaję do miski z mięsem. Nasiąkniętą bułę odciskam i dodaję do mięsa. Całość solę, pieprzę dość obficie. Wbijam jajko i mieszam ze sobą wszystkie składniki. Gdy masa wydaje mi się zbyt rzadkawa to dosypuję bułki tartej dodatkowo. Ręką formuję klopsy - tym razem zrobiłam większe sztuki - taki tam babski kaprys - i każdego ukulanego klopsika obtaczam w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron aż się pięknię zarumienią.
Cukiereczek13