luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Naleśniki mexico

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Naleśniki po meksykańsku. Pikantne i smaczne

Naleśniki mexico Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśniki mexico

 

  • ciasto;

 

 

  • Nadzienie
  • 400 gr wieprzowiny (łopatka)
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 pomidory
  • 100 ml wina czerwonego
  • 1 łyżeczka czerownej słodkiej papryczki
  • szczypta pieprzu cayenne
  • pół łyżeczki przyprawy meksykańskiej
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • tłuszcz do smażenia
  • sól
  • pieprz grubo mielony

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki mexico
Sposób przygotowania:
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe, usmażyć na złoty kolor.

Mięso pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać i wrzucić na rozgrzany tłuszcz, dodać mięso i lekko przyrumienić, podlać winem, dodać przyprawy i przykryć. Dusić ok 20 min. Dodać pokrojone w kostkę pomidory, fasolę i czosnek pokrojony w plasterki. Doprawić solą i pieprzem, odparować.
Naleśniki nadziewać gorącym gulaszem. podać z pikantnym sosem meksykańskim.
Naleśniki mexico
Etap 1
Naleśniki mexico
Etap 2