Sposób przygotowania:
Puszysty biszkopt z czereśniami
Krok 1:
Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy białka na sztywno, następnie łyżka po łyżce dodajemy cukier. Kiedy ten się rozpuści, dodajemy żółtka i ubijamy do połączenia.
Krok 2:
Mąkę tortową oraz ziemniaczaną przesiewamy, mieszamy ze sobą. Dodajemy łyżka po łyżce do ubitych jajek z cukrem. Mieszamy szpatułką (n ie mikserem!)
Krok 3:
Czereśnie myjemy, drylujemy, dzielimy na połówki. Obtaczamy w niewielkiej ilości mąki ziemniaczanej.
Krok 4:
Ciasto przekładamy delikatnie do tortownicy, na wierzchu układamy czereśnie lekko je wciskając w ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 165 stopni przez około 35 minut.
Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy białka na sztywno, następnie łyżka po łyżce dodajemy cukier. Kiedy ten się rozpuści, dodajemy żółtka i ubijamy do połączenia.
Krok 2:
Mąkę tortową oraz ziemniaczaną przesiewamy, mieszamy ze sobą. Dodajemy łyżka po łyżce do ubitych jajek z cukrem. Mieszamy szpatułką (n ie mikserem!)
Krok 3:
Czereśnie myjemy, drylujemy, dzielimy na połówki. Obtaczamy w niewielkiej ilości mąki ziemniaczanej.
Krok 4:
Ciasto przekładamy delikatnie do tortownicy, na wierzchu układamy czereśnie lekko je wciskając w ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 165 stopni przez około 35 minut.