Sposób przygotowania:
Ciasto z budyniem i owocami
Ciasto posiekać w robocie z nożem do siekania do momentu połączenia się składników.
Blachę o wymiarach 34 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
2/3 ciasta wylepić dno blaszki, nakłuć widelcem i wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.
Resztę ciasta schować do woreczka i włożyć do zamrażarki.
Ugotować budyń ( ma być ciepły.
Wydrylować czereśnie, jabłka i rabarbar pokroić.
Na cieście rozsypać połowę kisielu, wyłożyć jabłka, rabarbar, czereśnie i borówki, posypać resztą kisielu i wyłożyć budyń.
Na budyń zetrzeć resztę ciasta ( tego z zamrażarki ).
Ciasto piec 50 minut w 180 stopniach.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Blachę o wymiarach 34 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
2/3 ciasta wylepić dno blaszki, nakłuć widelcem i wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.
Resztę ciasta schować do woreczka i włożyć do zamrażarki.
Ugotować budyń ( ma być ciepły.
Wydrylować czereśnie, jabłka i rabarbar pokroić.
Na cieście rozsypać połowę kisielu, wyłożyć jabłka, rabarbar, czereśnie i borówki, posypać resztą kisielu i wyłożyć budyń.
Na budyń zetrzeć resztę ciasta ( tego z zamrażarki ).
Ciasto piec 50 minut w 180 stopniach.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
SylaUla
SylaUla
zewa