piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Puszysty omlet.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Omlet najlepiej smakuje na ciepło.

Puszysty omlet.

Składniki:

Puszysty omlet.

 

  • 5 jajek
  • 1 opakowanie serka waniliowego homogenizowanego
  • 1 mała łyżeczka suszonego oregano
  • 1 stołowa łyżka mąki ziemniaczanej
  • szczypta pieprzu
  • olej do smażeniap

Sposób przygotowania:

Puszysty omlet.
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno.Po ubiciu białka dodać do serka homogenizowanego i delikatnie wymieszać składniki. Żółtka roztrzepać w osobnej misce razem 1 stołowa łyżką mąki ziemniaczanej.Połączyć z białkiem wymieszanym z serkiem.Dodać 1 małą łyżeczkę suszonego oregano i szczyptę pieprzu.Ciasto smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron.

Tagi:

jajko jajka omlet