mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Puszysty omlet warzywny w bułeczkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne omlety w bułeczkach

Puszysty omlet warzywny w bułeczkach

Składniki:

Puszysty omlet warzywny w bułeczkach

 

Sposób przygotowania:

Puszysty omlet warzywny w bułeczkach
Żółtka oddzielić od białek. Włoszczyznę i mięso z rosołu rozgnieść widelcem. Żółtka ubić ze śmietaną, mąką, serem, włoszczyzną, mięsem, szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, wymieszać z masą żółtkową i podzielić na 4 porcje. Na dużej patelni rozgrzać olej, wylać porcję masy, smażyć z obu stron, obracając omlet. Każdy omlet podzielić na 4części. Bułeczki przekroić na połówki, do każdej włożyć 2 porcje omletu, oddzielić porcją keczupu i od razu podawać.