mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Puszysty omlet ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny omlet na śniadanie.

Puszysty omlet ze szpinakiem

Składniki:

Puszysty omlet ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Puszysty omlet ze szpinakiem
Najpierw należy dokładnie umyć i osuszyć liście szpinaku. Następnie usunąć z nich ogonki. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić szpinak. Dusić przez chwilę.
W misce umieścić jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i starty na tarce ser. Składniki zmiksować. Wlać na patelnię, przykryć i smażyć na niewielkim ogniu aż masa jajeczna się zetnie. Podawać gorący. Smacznego.