Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Puszysty sernik z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Apetyczny i lekki puszysty sernik z bakaliami.

Puszysty sernik z bakaliami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Puszysty sernik z bakaliami

 

Sposób przygotowania:

Puszysty sernik z bakaliami
Żółtka dokładnie ucieramy razem z cukrem, cukrem wanieliowym i margaryną. Następnie dodajemy po troszeczku zmielonego sera białego. Nadal ucierając wsypujemy budyń, mąkę krupczatkę i bakalie. Na końcu do masy serowej dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie mieszamy łyżką. Przygotowaną masę serową wylewamy na blaszkę wyłożoną ciastem kruchym. Wyrówniujemy. Pieczemy około godziny w temp. 170 stopni. Gotowy sernik posypujemy cukrem pudrem.
Puszysty sernik z bakaliami
Żółtka dokładnie ucieramy razem z cukrem, cukrem wanieliowym i margaryną.
Puszysty sernik z bakaliami
Następnie dodajemy po troszeczku zmielonego sera białego. Nadal ucierając wsypujemy budyń, mąkę krupczatkę i bakalie. Na końcu do masy serowej dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie mieszamy łyżką.
Puszysty sernik z bakaliami
Przygotowaną masę serową wylewamy na blaszkę wyłożoną ciastem kruchym. Wyrówniujemy. Pieczemy około godziny w temp. 170 stopni. Gotowy sernik posypujemy cukrem pudrem.