Sposób przygotowania:
Puszysty tort kokosowy.
Do miski wsypać 1,5 szklanki białego cukru,2 małe łyżeczki proszku do pieczenia,pół małej łyżeczki soli i wymieszać składniki. Na suchej patelni prażymy 1 szklankę wiórków kokosowych.Uprażone wiórki maja lepszy smak.Po uprażeniu wiórki kokosowe wsypujemy do miski i dolewamy 3/4 szklanki zimnej wody,niepełne pół szklanki oleju roślinnego,7 żółtek i 3 białka,oraz dodajemy 2 olejki migdałowe.Wszystkie składniki mieszamy na gładką masę ręcznie,bądź mikserem. W drugiej misce ubijamy 10 białek na sztywno z 2 stołowymi łyżkami białego cukru. Ubite białka przekładamy do miski z ciastem. Delikatnie wymieszać.Ciasto podczas pieczenia dość nam wyrośnie dlatego wykładamy je do natłuszczonej wysokiej okrągłej formy.Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 160 stopniach przez około 1 godzinę..Po upieczeniu,żeby ciasto nam nie opadło odwracamy z forma do góry na około pół godziny. Po wyjęciu z formy ciasto przekroić na 3 równe części.Przygotowujemy krem którym przełożymy ciasto. Do miksera wsypujemy 1,5 szklanki cukru pudru,pół szklanki wiórków kokosowych i 1 kostkę masła. Miksujemy na gładki krem. Po zmiksowaniu masę wykładamy do miseczki i dodajemy 2 małe łyżeczki likieru kokosowego i 1 stołową łyżkę śmietany kremówki wymieszać składniki.Krem rozsmarowujemy na pierwszym krążki ciasta,przykrywamy drugim krążkiem i ponownie rozsmarowujemy przykrywamy kolejnym krążkiem. ciasta.Wierz tortu i boki smarujemy ubitą śmietaną i posypujemy wiórkami kokosowymi.