bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Pychotka z malinami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

ciasto z przepisu margaryny Kasia z serii Złota kolekcja zrobione przez córkę

Pychotka z malinami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pychotka z malinami

 

  • 1 i 1/4 szklanki mąki
  • szklanka cukru
  • 3/4 kostki masła
  • 4 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 szklanki malin
  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Pychotka z malinami
Mąkę wymieszać z proszkiem, przesiać. Jajka ubić z cukrem mikserem na puszystą masę, następnie dodawać mąkę stopniowo po łyżce. Maso rozpuścić na parze, ostudzić. Do masy wlać masło, cały czas po mały ucierając. Tortownicę z kominkiem wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Wlać połowę ciasta, na to warstwę malin. Wszystko posypać kokosem i przykryć druga częścią ciasta. Wierzch również posypać kokosem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200st na 40 minut.
Pychotka z malinami
Etapy robienia ciasta od ucierania po pieczenie
Pychotka z malinami
Gotowe upieczone cisto w trakcie studzenia
Pychotka z malinami
Kawałek ciasto z widocznymi malinami po przekrojeniu

Tagi:

jajko jajka