Sposób przygotowania:
Pyszna babka z babanami
Na początku w małym garnku lub rondelku rozpuścić margarynę.Następnie zdjąć z ognia i przestudzić. Jajka ubić mikserem z cukrem pudrem. Mąkę wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia.Dodać do masy jajecznej i dokładnie wymieszać. Następnie dodać zmielone orzechy włoskie oraz przestudzoną margarynę.Banany obrać ze skórki i pokroić w plasterki.Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.
Formę na babkę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Wlać ciasto. Piec babkę 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu ciasto wyjąć i razem z formą odstawić do wystygnięcia.Zimne posypać cukrem pudrem.Smacznego.
Formę na babkę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Wlać ciasto. Piec babkę 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu ciasto wyjąć i razem z formą odstawić do wystygnięcia.Zimne posypać cukrem pudrem.Smacznego.