Sposób przygotowania:
Pyszna domowa pizza
Do mąki dodać szczyptę soli oraz wlać jedną łyżkę oleju i dobrze wymieszać. Do wody dodać rozdrobnione drożdże oraz trochę cukru i bardzo dokładnie rozpuścić. W następnej kolejności rozpuszczone w wodzie składniki dodać do mąki i bardzo dobrze wyrabiać ciasto. Wyrobione ciasto odstawić w miejsce, gdzie jest pokojowa temperatura. W następnej kolejności ciasto ponownie dokładnie wyrobić. Prostokątną blachę dokładnie wysmarować z każdej strony tłuszczem i dać na nią rozwałkowane ciasto. Pieczarki umyć, obrać i pokroić na plasterki. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby w czasie krojenia nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Cebulę oraz pieczarki podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Paprykę czerwoną umyć, wyciąć gniazdo nasionek i pokroić w drobną kostkę.Ciasto wysmarować ketchupem i posypać oregano. Na cieście poukładać plasterki szynki, a na to wyłożyć podsmażone pieczarki z cebulą oraz pokrojoną paprykę czerwoną. Plasterki sera żółtego poukładać na wierzchu ciasta. Pizzę piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 30 -40 minut.