Sposób przygotowania:
pyszna karpatka
Krem do karpatki przygotowujemy z mleka, które gotujemy zcukrem, aż do jego rozpuszczenia. Następnie dodajemy mąkę. Dodajemy masło i żółtka i wszystko miksuejmy na wolnych obrotach na gładką masę.
Ciasto przyrządzamy z wody, którą gotujemy i dodajemy masło, az do rozpuszczenia. Ściągamy z ognia i dodajemy makę i proszek do pieczenia. Dodajemy jajka, mieszamy. Ciasto wkladamy na dwie blachy i pieczemy ok 20 min w 190 stopniach.
Upieczone ciasto przekladamy kremem. Posypujemy cukrem pudrem.
Ciasto przyrządzamy z wody, którą gotujemy i dodajemy masło, az do rozpuszczenia. Ściągamy z ognia i dodajemy makę i proszek do pieczenia. Dodajemy jajka, mieszamy. Ciasto wkladamy na dwie blachy i pieczemy ok 20 min w 190 stopniach.
Upieczone ciasto przekladamy kremem. Posypujemy cukrem pudrem.