aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

pyszna karpatka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna karpatka zasmakuje każdemu.

pyszna karpatka

Składniki:

pyszna karpatka

 

Sposób przygotowania:

pyszna karpatka
Krem do karpatki przygotowujemy z mleka, które gotujemy zcukrem, aż do jego rozpuszczenia. Następnie dodajemy mąkę. Dodajemy masło i żółtka i wszystko miksuejmy na wolnych obrotach na gładką masę.

Ciasto przyrządzamy z wody, którą gotujemy i dodajemy masło, az do rozpuszczenia. Ściągamy z ognia i dodajemy makę i proszek do pieczenia. Dodajemy jajka, mieszamy. Ciasto wkladamy na dwie blachy i pieczemy ok 20 min w 190 stopniach.


Upieczone ciasto przekladamy kremem. Posypujemy cukrem pudrem.