Sposób przygotowania:
Pyszna kolorowa szarlotka
Z mąki, cukru pudru, margaryny, żółtek i proszku zarobić ciasto, podzielić je na dwie części. Jedną część schłodzić, drugą wyłożyć na posmarowaną masłem blaszkę (o wym. maks. 24x32).
Białka ubić na sztywno, dodać szklankę cukru i kisiel. Na ciasto utrzeć jabłka, które polewamy ubitym białkiem z kisielem.
Na wierzch potarkować drugą część ciasta.
Piec w temperaturze ok. 150-170*C. Czas piecznia w zależności od piekarnika, aż ciasto wyrośnie i się zrumieni.
Smacznego!!! Naprawdę polecam nie zdarzyło mi się jeszcze żeby nie wyszedł :)
Białka ubić na sztywno, dodać szklankę cukru i kisiel. Na ciasto utrzeć jabłka, które polewamy ubitym białkiem z kisielem.
Na wierzch potarkować drugą część ciasta.
Piec w temperaturze ok. 150-170*C. Czas piecznia w zależności od piekarnika, aż ciasto wyrośnie i się zrumieni.
Smacznego!!! Naprawdę polecam nie zdarzyło mi się jeszcze żeby nie wyszedł :)