gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Pyszna kremówka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo dobra kremówka, polecam jako deser i słodką przekąskę.

Pyszna kremówka

Składniki:

Pyszna kremówka

 

Sposób przygotowania:

Pyszna kremówka
Ciasto francuskie wyłożyć z opakowania, rozwinąć, podzielić na dwie części. Położyć na blachy i upiec. Piec ok. 20 w 220 st. Po upieczeniu ostudzić. . KREM: w mniejszej części mleka rozpuścić wszystko prócz margaryny i spirytusu. Większą część zagotować. Zimną część wlać do gotującego się mleka. Mieszać aż się zagotuje. Odłożyć do ostudzenia. Margarynę utrzeć, dodawać po trochu budyniu. Na koniec dodać spirytus. Masę wyłożyć na jedno ciasto francuskie. Śmietanę 36 proc. ubić, dodać cukier puder. Wyłożyć na masę. Przykryć drugą częścią. Posypać cukrem pudrem. Odłożyć na 1 godzinkę.