Sposób przygotowania:
Pyszna młoda kapusta z zieleninką
Kapustę cienko pokroić, zalać wodą zagotować.
Następnie odcedzić kapustę z goryczki, i zalać niewielką ilością wrzącej wody.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę przesmażyć razem z kiełbasą na tłuszczu, dodać do kapusty razem z przyprawami i listkiem laurowym, gotować na bardzo wolnym ogniu.
Pod koniec gotowania dodać zieleninę i koncentrat pomidorowy, chwilę jeszcze pogotować.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Następnie odcedzić kapustę z goryczki, i zalać niewielką ilością wrzącej wody.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę przesmażyć razem z kiełbasą na tłuszczu, dodać do kapusty razem z przyprawami i listkiem laurowym, gotować na bardzo wolnym ogniu.
Pod koniec gotowania dodać zieleninę i koncentrat pomidorowy, chwilę jeszcze pogotować.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.