Sposób przygotowania:
Pyszna patelnia
Najpierw wrzucamy do wrzącej osolonej wody makaron i gotujemy al dente.Po ugotowaniu odcedzamy z wody. Łopatkę, jajko, 1 łyżkę bułki tartej, czosnek, 1/4 cebuli, Kucharka, pieprz oraz czosnek wrzucamy do przystawki do blendera i drobno siekamy.Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy je w pozostałej bułce tartej i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Kuleczki deliktanie wyjmujemy, na ty samym oleju lub nowym możemy zeszklic pozostałą cebulkę, dodać do tego makaron i groszek.Przyprawić ponownie przyprawami i wymieszać. Smażymy ok 3 minuty.Wykładamy kuleczki mięsne na wierzch na nie kładziemy żółty ser.Smażymy do momentu gdy ser zacznie się pięknie rozpływać.Można tez po usmażeniu na ser posypać czosnek suszony do smaku.
IwonaF