laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Pyszna ryba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawy smak rybki Polecam

Pyszna ryba

Składniki:

Pyszna ryba

 

  • kg filetu z ryby
  • 2 duże cebule
  • słoik ogórków konserwowych
  • papryka konserwowa
  • vegeta
  • mąka
  • bułka tarta
  • jajko olej
  • 2 szkl wody
  • 1/2 szkl oleju
  • przecier pomidorowy
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki octu
  • 4 łyżki ketchup

Sposób przygotowania:

Pyszna ryba
Cebulę ,paprykę i ogórki konserwowe kroimy w paski. Rybę rozmrażamy,myjemy i osuszamy.Opruszamy vegetą z obu stron. Fileciki moczymy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Wodę gotujemy i dodajemy przecier ketchup ocet cukier olej i ketchup i gotujemy 3 minut.Ryby układamy w naczyniu na nie pokrojone w paski warzywa i wszystko zalewamy zalewą.Podajemy z ryżem.