Sposób przygotowania:
Pyszna rybka z warzywami
Rybę oporządzić, filety pokroić na "łódeczki" ( w przypadku dorsza, w przypadku innych ryb o strukturze fileta innej od dorsza, zostawić w formie filetów). Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach, brokuły oporządzić, dobrze oczyścić, zalewę z groszku wylać przez sitko, cebulę pokroić w plasterki. Rybne "łódeczki" ułożyć na folii aluminiowej, oprószyć papryką ostrą i słodką według uznania, solą ziołową dość obficie, szczególnie na bokach, bazylia i kminek w małych ilościach, mniej więcej po szczypcie bazylii i kminku na jedną łódeczkę dla smaku. Majonez i ketchup zmieszać w jeden sos, polać przyprawione łódeczki w ilościach jednej łyżeczki na łódeczkę. Następnie należy ułożyć warzywa w kolejności: plasterki cebuli (wystarczy po jednym, większym na łódeczkę), starta marchew(po dwie łyżeczki na łódeczkę), i groszek, całość poprószyć czosnkiem granulowanym. Ułożyć brokuły na folii obok łódeczek. Przykryć folią aluminiową i włożyć do piekarnika na długość mniej więcej 30 minut, ustawić na 190 stopni. Na patelni usmażyć bułkę tartą z masłem. Po wyjęciu ryby, brokuły polać bułką tartą, rybę psiknąć sokiem ze świeżej cytryny. Smacznego!