Sposób przygotowania:
Pyszne ciasto 3 BIT
Przygotowanie masy budyniowej : 1,5 szklanki mleka i cukru zagotować. Pozostałe mleko wymieszać dokładnie z mąkami i żółtkami. Dodać do gotującego się mleka , mieszając ciągle i szybko , aby nie powstały grudki. Gotować , aż budyń zgęstnieje. Pozostawić masę do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Miksując dodawać stopniowo zimny budyń. Formę o wymiarach 35x24 cm wyłożyć herbatnikami. Na herbatniki rozsmarować masę krówkową. Ułożyć drugą warstę herbatników. Następnie wyłożyć masę budyniową . wyłożyć kolejną warstę herbatników. Ubić śmietanę ze śmietan-fix. Śmietanę wyłożyć na górę i posypać startą czekoladą. Ciasto wstawić do lodówki, na co najmniej 10 godzin.