mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Pyszne ciasto na zimno

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i bogate ciasto na zimno.

Pyszne ciasto na zimno

Składniki:

Pyszne ciasto na zimno

 

  • 8 opakowań herbatników
  • 1 krem ajerkoniakowy do tortu
  • 1 krem waniliowy do tortu
  • 150 g wiórek kokosowych
  • 1 puszka gotowej masy krówkowej
  • 2 i 1/2 szklanki mleka
  • 1 kostka masła

Sposób przygotowania:

Pyszne ciasto na zimno
Na początku według przepisów podanych na opakowaniu przygotować krem ajerkoniakowy i krem waniliowy.
Przygotować blaszkę na ciasto.Wyłożyć ją folią.
Na dno ułożyć warstwę herbatników.Na nią krem ajerkoniakowy.Na krem kolejną warstwę herbatników.Na herbatniki wylać gotową masę krówkową z puszki.Na masę znowu warstwę herbatników.Następnie wyłożyć krem waniliowy.
Na ostatnią kremową warstwę wysypać wiórki kokosowe.
Blaszkę z ciastem wstawić do lodówki.Najlepiej na 12 godzin.
Smacznego.