Sposób przygotowania:
Pyszne ciasto nektarynkowe z kruszonką
Nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni. Nektarynki umyć, osuszyć. Ostrym nożem przekroić nektarynki na pół, usunąć pestki, a miąższ pokroić w plasterki. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, posypać cukrem i polać likierem. Wstawić do piekarnika na ok. 10 minut. Przyrządzić kruszonkę - w dużej misce połączyć mąkę i cukier (1 i 1/4szkl). Dodać stopione masło, szybko mieszać aż masa zacznie się kruszyć. Kruszonkę ułożyć na nektarynkach, posypać cukrem (2łyżki) i wstawić do piekarnika. Zapiekać około 25 minut do zrumienienia się kruszonki. Wyjąć z piekarnika i podawać ze śmietaną. Smaczengo !!!