ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 187]

Kakaowe ciasto z fasoli z olejkiem migdałowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne oraz wilgotne ciasto z fasoli z olejkiem migdałowym, w sam raz do popołudniowej kawusi.

Kakaowe ciasto z fasoli z olejkiem migdałowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kakaowe ciasto z fasoli z olejkiem migdałowym

 

Sposób przygotowania:

Kakaowe ciasto z fasoli z olejkiem migdałowym
Puszkę fasoli białej i puszkę fasoli czarnej, płuczemy na sitku pod bieżącą wodą i odsączamy.

Dodajemy cztery jajka i pół łyżeczki cynamonu oraz trzy czubate łyżki mąki owsianej.

Wlewamy trzy łyżki płynnego miodu rzepakowego i dodajemy dwie duże łyżki kakao oraz olejek migdałowy, dwie duże łyżki cukru trzcinowego oraz dwie łyżeczki proszku do pieczenia.

Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę i przelewamy do foremki wysmarowanej olejem i wysypanej kaszką manną.

Pieczemy ok 35-40 minut.

porada

Jeśli chcemy uzyskać ciasto o innym smaku dodajemy olejek rumowy. Możemy także ciasto posmarować dżemem z czarnej porzeczki i posmarować ciemną czekoladą.

Kakaowe ciasto z fasoli z olejkiem migdałowym.
Puszkę fasoli białej i puszkę fasoli czarnej, płuczemy na sitku pod bieżącą wodą i odsączamy.
Kakaowe ciasto z fasoli z olejkiem migdałowym.
Dodajemy cztery jajka i pół łyżeczki cynamonu oraz trzy czubate łyżki mąki owsianej.
Kakaowe ciasto z fasoli z olejkiem migdałowym.
Wlewamy trzy łyżki płynnego miodu rzepakowego i dwie duże łyżki kakao.
Kakaowe ciasto z fasoli z olejkiem migdałowym.
Dodajemy olejek migdałowy, dwie łyżki cukru trzcinowego oraz dwie łyżeczki proszku do pieczenia.

Tagi:

ciasto