Sposób przygotowania:
Kakaowe ciasto z fasoli z olejkiem migdałowym
Puszkę fasoli białej i puszkę fasoli czarnej, płuczemy na sitku pod bieżącą wodą i odsączamy.
Dodajemy cztery jajka i pół łyżeczki cynamonu oraz trzy czubate łyżki mąki owsianej.
Wlewamy trzy łyżki płynnego miodu rzepakowego i dodajemy dwie duże łyżki kakao oraz olejek migdałowy, dwie duże łyżki cukru trzcinowego oraz dwie łyżeczki proszku do pieczenia.
Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę i przelewamy do foremki wysmarowanej olejem i wysypanej kaszką manną.
Pieczemy ok 35-40 minut.
Dodajemy cztery jajka i pół łyżeczki cynamonu oraz trzy czubate łyżki mąki owsianej.
Wlewamy trzy łyżki płynnego miodu rzepakowego i dodajemy dwie duże łyżki kakao oraz olejek migdałowy, dwie duże łyżki cukru trzcinowego oraz dwie łyżeczki proszku do pieczenia.
Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę i przelewamy do foremki wysmarowanej olejem i wysypanej kaszką manną.
Pieczemy ok 35-40 minut.
porada
Jeśli chcemy uzyskać ciasto o innym smaku dodajemy olejek rumowy. Możemy także ciasto posmarować dżemem z czarnej porzeczki i posmarować ciemną czekoladą.