Sposób przygotowania:
Pyszne ciasto z sezamem
Mąkę wysypujemy na stolnicę. Dodajemy do mąki margarynę. Siekamy nożem oba składniki. Dodajemy następnie proszek do pieczenia, olej, mleko, cukier i ponownie siekamy wszystkie ze sobą składniki. Po czym zaczynamy zagniatać ciasto. Zagniecione już ciasto dzielimy na dwie części. Każdą część rozwałkowujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Dwie takie same blaszki obkładamy papierem do pieczenia na które wykładamy rozwałkowane placki. Pieczemy ok 15 minut. MASA: 2 szklanki mleka zagotowujemy wraz z cukrem. W pozostałym mleko rozrabiamy budynie. Do gotującego mleka wlewamy zaczyn budyniowy energicznie mieszając. Do gorącego budyniu dodajemy cały czas miksując po łyżce margaryny. Wykładamy gotową masę na upieczony kruchy placek. Przykrywamy ją drugim plackiem. Na wierzch wykładamy masę krówkową, rozprowadzamy po całości i posypujemy gęsto sezamem. Odstawiamy do lodówki na całą noc.