Sposób przygotowania:
Pyszne kuleczki z brukselką
Ziemniaki duszę lub przeciskam przez praskę, dodaję do nich szczypiorek i oliwę, doprawiam do smaku.W rondlu z grubym dnem rozgrzewam( na głębokość ok. 5 cm), gdy na dnie zaczną tworzyć się smugi, jest gotowy do smażenia. Na dłoni spłaszczam łyżkę masy z ziemniaków, układam brukselkę, sklejam i panieruję w jajku i bułce, strzepuję jej nadmiar. Smażę kulki po 2-3 minuty z każdej strony, wyjmuję na papier do odsączenia.
![Pyszne kuleczki z brukselką Pyszne kuleczki z brukselką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pyszne-kuleczki-z-brukselka-328251.jpg)
![Pyszne kuleczki z brukselką Pyszne kuleczki z brukselką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pyszne-kuleczki-z-brukselka-328252.jpg)
![Pyszne kuleczki z brukselką Pyszne kuleczki z brukselką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pyszne-kuleczki-z-brukselka-328253.jpg)
![Pyszne kuleczki z brukselką Pyszne kuleczki z brukselką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pyszne-kuleczki-z-brukselka-328254.jpg)