Sposób przygotowania:
Pyszne pączki z budyniem lub dżemem
W połowie szklanki ciepłego mleka rozrabiamy drożdże wraz z łyżką czubatą mąki oraz z dwoma łyżkami cukru. Zostawiamy do wyrośnięcia. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy Margarynę rozpuszczamy. Odstawiamy aby było letnie. Jeżeli zaczyn już będzie gotowy , dodajemy do mąki i zagniatamy ciasto drożdżowe. Zagniecione ciasto jeżeli zacznie odchodzić od ręki dodajemy stopniowo letnią, rozpuszczoną margarynę oraz spirytus. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce aby podwoiło swoją objętość. Jeżeli urośnie - formujemy pączki, po czym ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. Olej bardzo dobrze rozgrzewamy w szerokim garnku. Na rozgrzany olej wykładamy nasze pączki, po czym smażymy po obu stronach. Wykładamy nasze pączki na ręcznik papierowy . Nasze pączki nadziewamy np za pomocą rękawa cukierniczego dżemem lub budyniem.