Sposób przygotowania:
Pyszne pączki z jogurtem
Składniki miałam w temp pokojowej rozczyn do pączków 150 gram mleka drożdże jogurt i łyżeczka cukru ,mieszam w ciepłym mleku .Zostawiam do wyrośnięcia .Żółtka zmiksowałam z cukrem dodałam mąkę, rozczyn z drożdży,alkohol letnie mleko i szczyptę soli . Wyrobiłam ciasto .Dodałam po wyrobieniu rozpuszczone masło ostudzona i znowu wyrobiłam ciasto . Zostawiłam na godzinę do wyrośnięcia .Rozwałkowałam ciasto na 2 centymetry i wycinałam kółka , zostawiłam je pod ściereczką aby urosły . na 30 minut . Wkładałam do garnka wchodziło po 3 sztuki i przykryłam pokrywką przewróciłam na druga stronę jak się zarumieniły i piekłam już bez pokrywki sprawdzałam patyczkiem czy się upiekły . Po upieczeniu wyjęłam na sitko aby obciekły i przestudziły się . Nadziewałam marmoladą wieloowocową szprycą cukierniczą z dłuższą końcówką Posypywałam cukrem pudrem .
Gosia85
lalunia
Nie wszystkie wyszły tak ładne ale są bardzo smaczne :)
Marta1986
lalunia
Klaudiahaha
lalunia
dobrze działa alkohol :)