Sposób przygotowania:
Pyszne serowe ciasto z makiem
Na początku utrzeć 6 żółtek z 300 g białego cukru.
Następnie dodać 4 łyżki mąki ziemniaczanej i łyżeczkę proszku do pieczenia, a później mak i bakalie.
Na koniec ubić na sztywno pianę z białek i dodać do ciasta.
Osobno utrzeć masło, dodać 5 żółtek, 300 g cukru i zmielony twaróg. Do powstałej twarogowej masy dodać 1 łyżkę mąki ziemniaczanej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia.
Na koniec dodać ubitą pianę z białek.Delikatnie wymieszać.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
Najpierw wlewać ciasto makowe, a na wierzch łyżką delikatnie nakładać masę serową.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec przez około 1 godzinę.
Po upieczeniu przewrócić masą makową do góry i zostawić do wystygnięcia.
Na koniec polać polewą czekoladową.
Smacznego.
Następnie dodać 4 łyżki mąki ziemniaczanej i łyżeczkę proszku do pieczenia, a później mak i bakalie.
Na koniec ubić na sztywno pianę z białek i dodać do ciasta.
Osobno utrzeć masło, dodać 5 żółtek, 300 g cukru i zmielony twaróg. Do powstałej twarogowej masy dodać 1 łyżkę mąki ziemniaczanej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia.
Na koniec dodać ubitą pianę z białek.Delikatnie wymieszać.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
Najpierw wlewać ciasto makowe, a na wierzch łyżką delikatnie nakładać masę serową.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec przez około 1 godzinę.
Po upieczeniu przewrócić masą makową do góry i zostawić do wystygnięcia.
Na koniec polać polewą czekoladową.
Smacznego.