Sposób przygotowania:
Pyszne zawijance
. Filety rozbic nieco tluczkiem ale niezbyt mocno, posypac pieprzem i sola.
2. Nalozyc cienka warstwe musztardy, ser (powinien zakrywac powieszchnie fileta), znowu rozsmarowac troche musztardy, nalozyc szynke, musztarde. Nastepnie polozyc 2-3 papryczki pepperoni bez ogonkow (ilosc z zasadzie zalezy od ostrosci papryczek i gustu smakosza).
3. Zawijac ciasno, brzegi rowniez inaczej ser i musztarda wyplyna (z drugiej strony wychodzi wtedy genialny sos) i przekluwac wykalaczkami.
4. Nakladac na rozgrzany na srednim ogniu tluszcz i romienic z tylu stron z ilu sie da, nastepnie przykryc. Uwazac zeby mieso nie przywarlo, jak nasze dzielo pusci sok, dodac troche wody, zeby zawijance zaczely sie podduszac.
5. I gotowe ! Ja podaje z ziemniaczanym puree (mozna zrobic koperkowe lub szczypiorkowe - pychota !) i dowolnym warzywem wg gustu. Ryz tez sie nada, szczegolnie jak wymieszamy z sosem na patelni :).
Zycze smacznego
2. Nalozyc cienka warstwe musztardy, ser (powinien zakrywac powieszchnie fileta), znowu rozsmarowac troche musztardy, nalozyc szynke, musztarde. Nastepnie polozyc 2-3 papryczki pepperoni bez ogonkow (ilosc z zasadzie zalezy od ostrosci papryczek i gustu smakosza).
3. Zawijac ciasno, brzegi rowniez inaczej ser i musztarda wyplyna (z drugiej strony wychodzi wtedy genialny sos) i przekluwac wykalaczkami.
4. Nakladac na rozgrzany na srednim ogniu tluszcz i romienic z tylu stron z ilu sie da, nastepnie przykryc. Uwazac zeby mieso nie przywarlo, jak nasze dzielo pusci sok, dodac troche wody, zeby zawijance zaczely sie podduszac.
5. I gotowe ! Ja podaje z ziemniaczanym puree (mozna zrobic koperkowe lub szczypiorkowe - pychota !) i dowolnym warzywem wg gustu. Ryz tez sie nada, szczegolnie jak wymieszamy z sosem na patelni :).
Zycze smacznego