Sposób przygotowania:
Pysznie nadziane papryki
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i też pokroić w kostkę. Oba te składniki wrzucić na patelnie z rozgrzaną niewielką ilością oleju i podsmażyć. Następnie mięso i marchew także pokroić w kostkę a ser zetrzeć na tarce lub pokroić. Ryż wyspać do miski, do ryżu wrzucić pokrojone składniki, podsmażone pieczarki z cebulą, posiekaną natkę i rozmaryn oraz kiełki. Dodać przyprawy do smaku i wymieszać farsz. Papryki umyć, ściąć górne części robiąc wieczka. Napełnić papryki farszem, zakryć wieczkami i układać je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym margaryną. Naczynie zakryć pokrywką i piec papryki 25-30 minut od momentu zgaszenia się lampki oznaczającej osiągnięcie temperatury 190 stopni. Papryki spożywać na gorąco np z pieczywem.
2milutka
zewa
Dzięki Agatko :)
monikaT83