Sposób przygotowania:
Pysznotka od Cioci
CIASTO: Mąkę dać na stolnicę, dodać sodę i proszek do pieczenia. Wymieszać. Dodać cukier puder. Zrobić rowek, dodać: żółtka, margarynę, śmietanę i wszystko wyrobić. Ciasto podzielić na dwie części. Wyłożyć brytfanny wysmarowane margaryną tym ciastem. 3 białka ubić. Wysmarować jedno ciasto. Posypać zmiksowanymi orzechami. Polać delikatnie powidłami. Piec w 180 st. przez 20 minut. Tak samo postąpić z drugą połową. KREM: Pół szklanki mleka odlać. Większą część zagotować. W połowie szklanki wymieszać: cukier, mąki, cukier wanilinowy, żółtka. Gdy zacznie się mleko gotować, zalać mlekiem z innymi wymieszanymi składnikami i mieszać do zagotowanie. Odłożyć do ostudzenia. Na koniec utrzeć z margaryną. Można dodać kieliszek spirytusu. Na jedną połówkę ciasta dać masę, przykryć drugą połową. Smacznego!