Sposób przygotowania:
Pyszny a`la zebra sernik pieczony bez spoduETAP 1:

Składniki temperatura pokojowa = żółtka, cukier, aromat migdałowy, miękkie masło mikserem utrzeć do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.
ETAP 2:

Twaróg zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku, dodać do masy jajecznej, wsypać budyń i połączyć składniki.
ETAP 3:

Z białek ubić bardzo sztywną pianę i mikserem na niskich obrotach wmieszać w masę serową.
ETAP 4:

Z masy serowej do drugiej miski przełożyć mniej niż połowę i dodać kakao, jogurt i mikserem połączyć składniki.
ETAP 5:

Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dno formy na środku nakładać na przemian masę serową jasną i ciemną, masa się rozłoży sama w formie.
ETAP 6:

Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 55 minut do suchego patyczka.
ETAP 7:

Sernik po upieczeniu zostawić w formie w chłodnym miejscu (najlepiej upiec wieczorem i do rana zostawić do wystudzenia), sernik wyjąć z formy, zdjąć papier do pieczenia, przed podaniem posypać pudrem cukrem.