Sposób przygotowania:
Pyszny a`la zebra sernik pieczony bez spoduETAP 1:
Składniki temperatura pokojowa = żółtka, cukier, aromat migdałowy, miękkie masło mikserem utrzeć do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.
ETAP 2:
Twaróg zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku, dodać do masy jajecznej, wsypać budyń i połączyć składniki.
ETAP 3:
Z białek ubić bardzo sztywną pianę i mikserem na niskich obrotach wmieszać w masę serową.
ETAP 4:
Z masy serowej do drugiej miski przełożyć mniej niż połowę i dodać kakao, jogurt i mikserem połączyć składniki.
ETAP 5:
Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dno formy na środku nakładać na przemian masę serową jasną i ciemną, masa się rozłoży sama w formie.
ETAP 6:
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 55 minut do suchego patyczka.
ETAP 7:
Sernik po upieczeniu zostawić w formie w chłodnym miejscu (najlepiej upiec wieczorem i do rana zostawić do wystudzenia), sernik wyjąć z formy, zdjąć papier do pieczenia, przed podaniem posypać pudrem cukrem.