Sposób przygotowania:
Pyszny biszkopt z jabłkami
Oddzielamy białka od żółtek. Bo miski dajemy białka i ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy cukier i nadal ubijamy mikserem na najwyższych obrotach. Zmniejszamy obroty na najniższe i dodajemy po jednym żółtku cały czas mieszając. Mąkę (oba rodzaje) przesiewamy przez sitko razem z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy porcjami i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką na jednolitą, puszystą masę. Blaszkę (24 x 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia (ja używam śniadaniowego) i wylać ciasto. Górę wyrównać. Jabłka obrać pozbawić gniazd nasiennych i pokroić i ósemki. Poukładać na wierzchu ciasta. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec ok 45-50 min (aż brzegi będą odstawać od formy). Gorące posypać cukrem pudrem.