Sposób przygotowania:
Pyszny Czarnuszek
CIASTO: Białka ubić z cukrem dodać żółtka, mąki połączyć razem z proszkiem do pieczenia, ręką lub łyżką wmieszać do ciasta. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, wymieszać delikatnie. Wyłożyć na 2 keksówki, Piec w 180 st. Około 35 min. Odstawić do wystudzeniu. MASA: Śmietanę ubić, dodać cukier puder. Galaretki ugotować każdą osobno w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, dać do stężenia, następnie pokroić w kostki. Na jeden zimny placek wyłożyć połowę śmietany, na śmietanie układać pokrojone w kostki różnokolorowe galaretki , wyłożyć resztę śmietany na galaretki i przykryć drugim ciastem. POLEWA: Wszystkie składniki na polewę włożyć do rondla i zagotować, gdy będzie gęsta ściągnąć z ognia i wystudzić. Zimną polać po całym cieście. Udekorować. Smacznego.